Informatie voor ouder

Wat heeft gastouderopvang jou te bieden?

Bij de geboorte van je kindje, sta je voor een aantal belangrijke keuzes die het leven van jou en van je kindje beïnvloeden. Ga je stoppen met werken? Ga je minder werken? Gaat je partner stoppen met werken? Gaat je partner minder werken? Gaan je ouders of de ouders van je partner oppassen? Of kies je voor een vorm van kinderopvang? Allemaal vragen die je dient te beantwoorden en dat is niet altijd eenvoudig.

Stel jij of je partner kiest ervoor om te stoppen of minder te gaan werken. Wat betekent dit dan voor jouw/ jullie situatie.

 • Minder werken kan invloed hebben op de carrièremogelijkheden van jou en/of je partner;
 • Stoppen met werken kan je eenzaam maken en je ontwikkeling in de ijskast zetten;
 • Minder werken of stoppen heeft invloed op je inkomsten, nu en later.

Kinderopvang biedt uitkomst in deze situaties!

 

Waarom is gastouderopvang een fijne vorm kinderopvang?

Gastouderopvang is kleinschalig, niet meer dan vijf kinderen tegelijk. Pedagogische afstemming en het bespreken van opvoedingswensen tussen gastouder en ouder is goed mogelijk. Bij iedere gastouder hoort een gastouderbureau die meedenkt over een goede aanpak en meehelpt om de opvang zo goed mogelijk te laten verlopen. De pedagogische visie en opvoedideeën van een gastouderbureau staan in het pedagogisch beleid.
Gastouderopvang is flexibel, de werktijden van een gastouder kunnen vaak precies worden afgestemd op de situatie van de ouders. Anders dan bij kinderdagopvang, zijn er geen van buitenaf bepaalde breng- en haaltijden binnen de gastouderopvang. De opvang kan op de uur nauwkeurig met de gastouder worden afgestemd, bovendien kunnen de opvangtijden eenvoudig per week afgestemd worden. Daarnaast past de aandacht, rust en regelmaat die een gastouder kan bieden binnen een huiselijke omgeving heel goed bij de behoefte van jonge kinderen.

Verkijk je niet op de kosten van kinderopvang, het is vaak goedkoper dan je denkt!

 

Gastouderbureau Noah biedt flexibele opvang in een warme, huiselijke omgeving voor je kind in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.

Kwaliteit, veiligheid en voordelige tarieven. Gastbureau Noah vindt dat kinderopvang betaalbaar moet blijven, maar ook goede kwaliteit kinderopvang moet bieden. De opvang en ontwikkeling van kinderen staat bij ons voorop. Doordat Gastouderbureau Noah voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, is ons Gastouderbureau door de gemeente erkend en geregistreerd. Dat heeft tot gevolg dat je als ouder in aanmerking kunt komen voor een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Bij het aandragen van een eigen gastouder kun je gebruik maken van onze kortingsregeling.

Meld u hier aan als ouder

Naar formulier

Eenmaal per jaar voert de GGD een veiligheids- en gezondheidsinspectie uit bij Gastouderbureau Noah. Dit is een eis voor gemeentelijke registratie. Je bent er dus van verzekerd dat je kind altijd in een veilige en gezonde omgeving verkeert bij ons.

Gastouderbureau Noah besteedt extra aandacht aan kwaliteit. Dit begint bij het werven van gastouders. Al onze gastouders staan geregistreerd in het Landelijke Register Kinderopvang & Peuterspeelzalen, zijn in het bezit van een diploma met een pedagogische achtergrond en een cursus EHBO bij kinderen. Daarnaast zijn al onze bemiddelingsmedewerkers opgeleid en kunnen professioneel advies geven als het gaat om pedagogische vragen, het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen, ontwikkelingsachterstanden en het welbevinden van kinderen.

Hieronder de belangrijkste voordelen op een rij.

Gastouderbureau Noah biedt:

 • Flexibele kinderopvang
 • Opvang in een kleine groep met ruimte voor individuele aandacht
 • Observatie welbevinden van de kinderen door pedagogische medewerkers en
  hulpverleners.
 • Betrouwbare opvang met extra aandacht voor werving en selectie
 • Persoonlijk contact met gastouderbureau
 • Goede bereikbaarheid van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 18.00 uur
 • Betrouwbare uitbetaling
 • Goede begeleiding van gastouders
 • Deskundige opvang (opleiding en ontwikkelingsmogelijkheden voor
  gastouders)

Wil je meer weten?

Gastouderbureau Noah geeft je graag meer informatie.

Contact