Informatie voor gastouder

Gastouderbureau Noah kent een scherpe selectieprocedure.
Door middel van een uitgebreid intakegesprek screent Gastouderbureau Noah potentiële gastouders. De selectie van gastouders betreft met name de rand voorwaardelijke punten als opvoedkundige kwaliteiten, motivatie, veiligheid en hygiëne.

Bijzondere aandacht besteedt Gastouderbureau Noah aan het onderzoeken van de aanwezigheid van de juiste vaardigheden en ervaring die relevant zijn voor de verzorging van kinderen. Gastouderbureau Noah gebruikt hierbij de STAR-methodiek. Deze interviewtechniek gaat in op het handelen van de potentiële gastouder in het verleden en zegt veel over de praktijkaanpak van een kandidaat in specifieke situaties.

Wil je je aanmelden als gastouder? Vul dan onderstaand formulier in.

Naar formulier

Tenslotte verlangt Gastouderbureau Noah zowel van de gastouder als van volwassen gezinsleden een Verklaring omtrent Gedrag. Daarnaast bezoeken pedagogisch medewerkers en/of hulpverleners uw kind en de gastouder regelmatig, zodat problemen snel worden gesignaleerd of voorkomen.

 

Opleidingen

Gastouderbureau Noah stimuleert haar gastouders om zich blijvend te ontwikkelen in hun rol als verzorger en begeleider. Hierdoor is de vraagouder verzekerd van een betrokken en goed geïnformeerde gastouder die weet hoe het kind te benaderen in overeenstemming met de laatste ontwikkelingen op het gebied van opvoeding. Gastouderbureau Noah biedt jou als gastouder de ondersteuning om je verder te ontwikkelen.

Wil je meer weten?

Gastouderbureau Noah geeft je graag meer informatie.

Contact